Родичка Фріди Кало звинуватила Mattel у використанні образу художниці для Барбі

Родичка Фріди Кало звинуватила Mattel у використанні образу художниці для Барбі

Відео
Укрінформ
Внучата племінниця художниці Мара де Анда Ромео заявила, що виробник ляльок порушив її права, випустивши іграшку на честь Кало.

Про це пише ABCnews.

До 8 березня компанія Mattel випустила серію «Надихаючі жінки» з ляльками, які схожі на відомих жінок минулого і сучасності.

Серед них, зокрема, американська льотчиця Амелія Ерхарт, фізик і математик NASA Кетрін Джонсон, а також мексиканська художниця Фріда Кало.

За її словами, компанія випустила ляльку без її дозволу.

Адвокат Ромео Пабло Сангрі заявив, що Ромео не вимагає грошей, а хоче, щоб Mattel змінила зовнішній вигляд ляльки. Іграшку критикували за те, що у неї немає зрощених брів, як у художниці, а її сукня недостатньо повторює справжній одяг Кало.

В Mattel відзначили, що працювали над лялькою спільно з панамською корпорацією Frida Kahlo, якій належать всі права на образ художниці.

Читайте також: У турецькому Мармарисі вчилися виготовляти ляльки-мотанки

Компанія стверджує, що корпорація не тільки дала їм дозвіл на використання образу, але і активно брала участь в створенні самої Барбі. Представник корпорації заявив, що отримав права від племінниці художниці Ізольди Пінеда понад десять років тому.

Фріда Кало — мексиканська художниця, що зображала місцеву культуру поєднуючи стилі кубізму, символізму та сюрреалізму. Найбільш відома своїми автопортретами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-