Стали відомі дата і формат військового параду у Вашингтоні

Стали відомі дата і формат військового параду у Вашингтоні

Укрінформ
Військовий парад у Сполучених Штатах, ініційований президентом Трампом, пройде в американській столиці в День ветеранів, 11 листопада, але без важкої гусеничної техніки.

Про це повідомило в п'ятницю американське інформагентство Reuters із посиланням на документ Міністерства оборони США.

"Військовий парад, про який заявив президент Дональд Трамп, пройде у листопаді, в День ветеранів, у Вашингтоні, але для зменшення шкоди для доріг він не передбачатиме участі танків", - зазначає видання з посиланням на документ Пентагону.

При цьому уточнюється, що маршрут параду пройде від Білого дому, резиденції президента США, до Капітолію – історичної будівлі американського Конгресу. В кінці має відбутися проліт бойової авіації.

При цьому зазначається, що із наземної техніки будуть представлені лише колісні машини "з урахуванням мінімізації ушкоджень місцевій інфраструктурі".

Тематика параду зосереджуватиметься на здобутках американських військових протягом усієї історії Сполучених Штатів, починаючи з війни за Незалежність США.

Як повідомили в Білому домі, бюджет параду становитиме $30 млн.

Військові паради проводились дуже рідко в історії США. Зазвичай, їхня мета полягає у святкуванні великих перемог, або для демонстрації військової сили.

Читайте також: США розгорнули системи ПРО в Ізраїлі для проведення навчань

Востаннє в Вашингтоні тисячі військ і техніка, в тому числі танки, пройшли через центр столиці, щоб відзначити витіснення іракських сил Саддама Хусейна з Кувейту під час війни в Перській затоці.

Нагадаємо, в лютому президент США Дональд Трамп звернувся до Пентагону із ініціативою провести військовий парад у Вашингтоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-