США розгорнули системи ПРО в Ізраїлі для проведення навчань

США розгорнули системи ПРО в Ізраїлі для проведення навчань

Укрінформ
Сполучені Штати і Ізраїль розпочали двосторонні військові навчання Juniper Cobra, під час яких відпрацьовуватиметься злагодженість дій системи "Залізний купол", а також американських елементів ПРО Patriot у Близькосхідному регіоні.

Про це йдеться в повідомленні американського Міністерства оборони, поширеного в п'ятницю, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Навчання проходять у контексті тренувального циклу, що має на меті поліпшення  координації між силами США та ізраїльської оборони", - зауважили в Пентагоні.

При цьому підкреслюється, що Juniper Cobra спрямовані на те, щоб "забезпечити інтегровану протиракетну оборону, протистояти регіональним загрозам Ізраїлю та збільшити підтримку США для забезпечення високотехнологічної військової переваги Ізраїлю".

Читайте також: ЗМІ: посольство США в Єрусалимі може відкрити Трамп

На час навчань американські сили розгорнули комплекси протиракет MIM-104 Patriot, армійську систему первинної протиповітряної оборони. Вони відпрацьовуватимуть взаємодію з ракетами ізраїльської системи "Залізний купол".

Як очікується, навчання проходитимуть протягом наступних двох тижнів із загальною метою "підвищення регіональної безпеки, стабільності та військової готовності".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-