Президент ПАРЄ піде у відставку у квітні або червні - Кулеба

Президент ПАРЄ піде у відставку у квітні або червні - Кулеба

Ексклюзив
Укрінформ
Нинішній президент Парламентської асамблеї Ради Європи італієць Мікеле Ніколетті піде з посади у квітні або червні, а найвірогіднішим претендентом на його місце є депутат ПАРЄ від Швейцарії Ліліан Морі Паск'є, хоча вона ще не є офіційним кандидатом.

Про це в ексклюзивному коментарі Укрінформу сказав постійний представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба.

“Найвірогідніше, Ніколетті піде вже у квітні. Але є маленька можливість, що затримається до червня”, - сказав Кулеба.

За його словами, робота ad hoc комітету, що розглядає питання повернення делегації Росії до ПАРЄ, продовжуватиметься незалежно від того, хто буде президентом Асамблеї.

Читайте також: Президенту ПАРЄ доведеться залишити крісло - депутат

«Аd hoc комітет продовжить роботу і з Ніколетті, і без нього”, - сказав дипломат.

Очільник українського постпредства підтвердив інформацію про те, що депутат ПАРЄ від Швейцарії Ліліан Морі Паск'є є найвірогіднішим кандидатом на посаду президента Асамблеї, але це не офіційно.

«Пані Паск'є - авторитетна член ПАРЄ, яка добре знає і російську проблематику, і позицію України. Будемо взаємодіяти і з нею. Але потрібно враховувати, що офіційно її ще не висунули на посаду. Це лише найвірогідніший кандидат», - сказав Кулеба. 

Як повідомлялося, Ніколетті залишить посаду президента ПАРЄ через поразку на парламентських виборах в Італії - після формування складу нової делегації він втратив посаду в ПАРЄ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-