Транстихоокеанське торговельне партнерство підписали 11 країн, США - відмовилися

Транстихоокеанське торговельне партнерство підписали 11 країн, США - відмовилися

Укрінформ
США, як і передбачалося, не підписали угоду про Транстихоокеанське торгове партнерство (ТТП), членами якого стали 11 країн.

Про це повідомляє Reuters.

«Одинадцять країн підписали договір про Транстихоокеанське партнерство без Сполучених Штатів», - йдеться в короткому повідомленні.

Як раніше повідомило гонконзьке видання South China Morning Post, у четвер 11 країн підписують в Сантьяго, Чилі, угоду також відому як Comprehensive and Progressive Agreement for Trans-Pacific Partnership (CPTPP) з метою знизити мита як раз в той момент, коли президент США Трамп має намір оголосити про підвищення таких на сталь і алюміній.

Читайте також: Мита на сталь і алюміній: Трамп розповів, як буде формувати список країн

Транстихоокеанське партнерство, яке становило 40% світової економіки і майже чверть усієї світової торгівлі, опинилося під загрозою після того, як Дональд Трамп виступив зі своїм порядком денним «Америка перш за все».

Але оновлена угода, тепер відома як CPTPP, як і раніше, є значним досягненням, яке посилає месидж про відкритість. У договір увійшли Австралія, Бруней, В'єтнам, Канада, Малайзія, Мексика, Нова Зеландія, Перу, Сінгапур, Чилі і Японія, які становлять разом 13,5% світового валового внутрішнього продукту, ринок в 500 мільйонів чоловік, що більше, ніж ринок Європейського Союзу.

Нагадаємо, Трамп підписав указ про вихід США з угоди про ТТП у січні 2017 року.

Угоду про Транстихоокеанське торгове партнерство (Trans-Pacific Partnership, TPP) було укладено в жовтні 2015 року. В його рамках планувалося створення зони вільної торгівлі в Азійсько-Тихоокеанському регіоні. На той момент учасниками угоди стали 12 країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-