Епплбаум: Польща має визнати, що антиукраїнські провокації організувала РФ

Епплбаум: Польща має визнати, що антиукраїнські провокації організувала РФ

Укрінформ
Влада у Варшаві повинна визнати, що провокації проти українських місць пам’яті на півдні Польщі, а також антипольські провокації в Україні, були російськими і не повинна на них піддаватися.

Про це заявила відома американська журналістка, дружина екс-глави МЗС Польщі Радослава Сікорського Енн Епплбаум в інтерв'ю Укрінформу.

“Вони повинні сказати вголос, що це – російські провокації, і що ми не піддамося на них”, - підкреслила Епплбаум.

За її словами, Україна так і говорить.

“На фоні цих провокацій Варшава вимагає, щоб Київ офіційно відмовився від УПА та Бандери через Волинь. І це попри те, що Волинська трагедія – це один із епізодів у 15-річній боротьбі українців проти НКВС, проти СРСР. В Україні УПА та Бандера асоціюються саме з цією боротьбою”,- підкреслила Епплбаум.

На її переконання, потрібні цивілізовані дебати щодо УПА.

“Потрібно організовувати історичні конференції, зустрічі журналістів, адже є різні погляди (на спільну історію)”, - констатувала вона.

Читайте також: Рішення Польщі прийняти новий “історичний” закон було фатальним - Епллбаум

На думку Епплбаум, з теми складного історичного минулого не потрібно було робити серйозного політичного конфлікту між обома країнами.

“Мені здається, що дорослі люди по обидва боки кордону повинні це розуміти. Український та польський народи мають дуже багато спільного, два народи були окуповані й німцями, і "совітами", два народи прекрасно розуміють, якими були ці злочини”, - підкреслила Епплбаум, додаючи, що необхідно вести історичний діалог, аби він не впливав на майбутнє обох народів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-