Німецькі ЗМІ дізналися, хто очолить МЗС замість Габріеля

Німецькі ЗМІ дізналися, хто очолить МЗС замість Габріеля

Укрінформ
Новим міністром закордонних справ ФРН, найімовірніше, стане Хайко Маас, який очолював раніше Міністерство юстиції.

Про це у четвер пише Frankfurter Allgemeine Zeitung та ряд інших видань.

"Попередній міністр юстиції Хайко Маас буде, очевидно, міністром закордонних справ у наступному уряді під керівництвом канцлера Меркель", - повідомляють німецькі ЗМІ.

Офіційних підтверджень від Соціал-демократичної партії Німеччини поки немає.

Діючий глава МЗС Зігмар Габрієль, якого керівництво партії повідомило про те, що він не увійде до нового складу уряду, дав високу оцінку діловим якостям 51-річного Мааса, заявивши: якщо інформація дійсно вірна, «він відмінно впорається».

Читайте також: Габріелю повідомили, що він не увійде у новий уряд Німеччини

За даними ЗМІ, соціал-демократи визначилися і щодо інших кандидатур. Так, Мааса на посаді міністра юстиції імовірно змінить Матіас Мірш із землі Нижня Саксонія. Міністром праці залишиться Катаріна Барлі. Міністерство екології, охорони природи, будівництва і безпеки ядерних реакторів може очолити Свенья Шульце, яка раніше була міністром інновацій, науки і досліджень землі Північний Рейн-Вестфалія. Франциска Гіфай, бургомістр берлінського району Нойкельн, ймовірно, очолить Міністерство сім'ї, молоді та людей похилого віку. Віце-канцлером і міністром фінансів буде губернатор Гамбурга Олаф Шольц.

Як повідомляв Укрінформ, СДПН пообіцяла оголосити імена 6 своїх кандидатів до нового кабінету 12 березня, проте може зробити це вже у неділю.

Процедура голосування щодо кандидатури канцлера відбудеться у Бундестазі 14 березня. Президент країни Франк-Вальтер Штайнмаєр запропонував парламенту кандидатуру Ангели Меркель. Відразу після цього у президентському палаці будуть приведені до присяги міністри.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-