Австралії прогнозують першість у лікуванні раку матки

Австралії прогнозують першість у лікуванні раку матки

Укрінформ
Експерти прогнозують, що Австралія стане першою країною, якій вдасться ефективно побороти рак шийки матки протягом наступних 40 років.

Про це повідомляє місцеве інформагентство 9news.

«Ми прогнозуємо, що впродовж найближчих 30-40 років темпи поширення раку шийки матки знизяться з близько 1000 випадків на рік в Австралії до лише декількох», - заявила професор Сюзанн Гарленд з Університету Мельбурна.

Читайте також: Канада "привчатиме" громадян до здорового харчування

Очікування профессора підтвердило і Міжнародне товариство з вивчення папіломавірусу (International Papillomavirus Society), яке вважає, що завдяки вакцинації цервикальний рак вдасться виключити із списку масових хвороб.

Таких результатів країні вдалося домогтися завдяки вакцинації дітей. Останні дослідження показують, що за рахунок вакцинації різко знизилися показники цієї інфекції, яка спричиняє близько 99,9% випадків раку шийки матки.

Наразі кількість випадків захворювання серед австралійських жінок у віці від 18 до 24 років знизилася з 22,7 відсотка до 1,1 відсотка за лише останні 10 років.

Читайте також: Місцева влада має щомісяця звітувати уряду про "Доступні ліки" - Супрун

Зараз в країні проводиться вакцинація і хлопчиків, і дівчаток, а крім того працює національна програма скринінгу раку шийки матки. Активно проводиться інформаційна кампанія.

За словами науковця важливо інформувати батьків про необхідність щеплення від ВПЛ.

Разом з тим близько 20% підлітків в країні не охоплені вакцинацією - це пов'язано з тим, що батьки вважають це щеплення небезпечним і відмовляються від нього. Гарленд підкреслює, що вакцина безпечна, а користь вакцинації переважує можливі ризики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-