Німеччина хоче поставити питання про порушення грузинами умов безвізу

Німеччина хоче поставити питання про порушення грузинами умов безвізу

Укрінформ
Німецька сторона хоче винести на розгляд Ради ЄС цього тижня питання порушення громадянами Грузії умов безвізового режиму.

Про це в Twitter написав брюссельський кореспондент Радіо Свобода Рікард Джозвяк.

 «Німеччина поставить питання громадян Грузії, які порушують умови візової лібералізації з ЄС, під час зустрічі міністрів внутрішніх справ у Брюсселі 8 березня», - написав журналіст.

Він стверджує, що жодного рішення в рамках механізму призупинення безвізового режиму цього разу ухвалено не буде. Крім цього, президента Грузії під час його візиту до Брюсселя 8-10 березня попросять розповісти про зусилля по боротьбі з порушеннями умов безвізового режиму.

У лютому уряд німецької землі Північний Рейн-Вестфалія звернувся до глави МВС ФРН і закликав припинити дію введеного в минулому році безвізового режиму з Грузією, кількість громадян якої збільшилася в різних притулках для біженців, і поставити це питання на європейському рівні.

Нагадаємо, що безвізовий режим між Грузією і ЄС набрав чинності 28 березня минулого року. Водночас передбачено запобіжний механізм припинення безвізу в разі, якщо кількість прибуваючих різко зростає і може створити загрозу внутрішній безпеці ЄС.

Читайте також: У Польщі для українських заробітчан відкрили "гарячу лінію”

Якщо в січні 2017 року притулку в Німеччині попросили 170 громадян Грузії, то в грудні таких було вже 743 людини, зростання в 400 разів. Люди просять після прибуття притулку при тому, що мають право перебувати в країні 90 днів. Шансів отримати статус у цих людей практично немає. Однак проблема визнана на федеральному рівні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-