На Шрі-Ланці - надзвичайний стан через сутички буддистів і мусульман

На Шрі-Ланці - надзвичайний стан через сутички буддистів і мусульман

Укрінформ
Влада Шрі-Ланки запровадила у країні надзвичайний стан через сутички між буддистами та мусульманами.

Про це повідомляє DW.

"У вівторок, 6 березня, президент острівної держави Маїтріпала Сірісена оголосив 10-денний режим надзвичайного стану після того, як у центральних регіонах острівної країни кілька днів тривали сутички між буддистами та мусульманами", - йдеться у повідомленні.

Раніше цього ж дня влада направила військових та спецпідрозділи поліції в розташоване у центрі країни місто Канді, щоб запобігти подальшим сутичкам на релігійному грунті. Це сталося після того, як в місті підпалили низку магазинів та будинків, що належить мусульманам, після повідомлення про вбивство збройним мусульманським угрупованням чоловіка-буддиста. Згодом поліція запровадила комендантську годину у місті.

Читайте також: Палестинцю дали довічне за напад з ножем у супермаркеті Гамбурга

Як зазначається, впродовж останнього року спостерігалося посилення напруги між представниками громад буддистів, які становлять більшість населення Шрі-Ланки, та мусульман. Окремі радикальні буддистські організації звинувачують мусульман у тому, що ті нібито силоміць навертають іновірців у свою релігію. Мусульманам також закидають руйнування буддистських святинь.

Фото: Rueters

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-