Митна війна: Єврокомісія розробила відповідь Трампу

Митна війна: Єврокомісія розробила відповідь Трампу

Укрінформ
У Єврокомісії пропонують увести мито у 25% на низку американських товарів у відповідь на наміри Президента Дональда Трампа запровадити аналогічне мито на ввезення сталі.

Про це з посиланням на проект пропозицій Єврокомісії повідомляє Bloomberg.

«Євросоюз має намір отримати додатково 2,8 млрд євро (3,5 млрд доларів) від експорту американських товарів. Йдеться про спектр від футболок до віскі та мотоциклів, якщо президент Трамп реалізує свій план запровадити 25% мито на ввезення сталі з-за кордону», - пише агентство.

Відповідні пропозиції Єврокомісія вже обговорила напередодні з представниками країн-членів.

Зокрема, перелік товарів із США, відносно яких може бути уведене підвищене мито, включає футболки, джинси, косметику, а також іншу продукцію широкого вжитку. Також в ЄС пропонують обкласти митом мотоцикли, яхти, апельсиновий сік, віскі, кукурудзу, іншу сільськогосподарську продукцію, а також сталь і деякі інші види промислової продукції.

Як відомо, в ЄС висловили серйозні занепокоєння наміром президента США Трампа увести 25% мито на імпорт сталі. Відтак, перелік американських товарів, на які ЄС має намір увести 25% мито, надсилає політичний сигнал Вашингтону про потенційні внутрішні економічні втрати для самих США.

Читайте також: У керівництві США зростає протистояння навколо підвищення мита на метали

Як повідомлялося, президент США Дональд Трамп оголосив про ініціативу ввести додаткові митні платежі на імпортовану металургійну продукцію. Зокрема, він запропонував ввести 25% додаткових зборів на сталь і 10% на алюміній.

Пізніше Трамп повідомив про намір ввести податок на автомобілі з Європи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-