Toyota припинить продавати дизельні автомобілі в Європі

Toyota припинить продавати дизельні автомобілі в Європі

Укрінформ
Японський автовиробник Toyota починаючи з 2018 року поступово припинить продавати дизельні автомобілі в Європі.

Про це повідомив у понеділок, 5 березня, президент Toyota Motor Europe Йоган ван Зіл у Женеві напередодні відкриття Женевського автосалону, інформує DW з посиланням на інформагенцію AFP.

"Ми більше не розвиватимемо нові дизельні технології для легкових автомобілів, ми зосередимося на "гібридах", - сказав представник Toyota.

Частка автомобілів Toyota з дизельними двигунами, які продаються в Європі, поступово зменшується. Торік лише близько 15 відсотків усіх автомобілів Toyota, проданих у Європі, були з дизельними двигунами. При цьому ще п'ять років тому, у 2012-му році, частка проданих "дизелів" складала 30 відсотків. Водночас останніми роками автовиробник продав значно більше гібридних моделей, у 2017 році їхня частка від усіх проданих автівок склала 45 відсотків.

Читайте також: Porsche заявляє про намір випуску літаючих таксі

Таким чином Toyota реагує на наслідки "дизельного скандалу", який стався у 2015 році та особливо сильно вдарив по німецькому концерну Volkswagen. Наслідки цього скандалу змусили провідних автовиробників світу більше інвестувати у виробництво електрокарів та "гібридів".

Наприкінці лютого німецьким містам дозволили забороняти дизельні автомобілі, які найбільше забруднюють повітря. Відповідне рішення ухвалив Федеральний адміністративний суд Німеччини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-