Трамп розглядав військовий удар по Асаду через застосування ним хімзброї - WP

Трамп розглядав військовий удар по Асаду через застосування ним хімзброї - WP

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп разом із найближчими радниками з питань нацбезпеки розглядав варіант військового реагування на дії режиму Асада в Сирії, який продовжує застосовувати хімічну зброю проти цивільних.

Про це повідомило в понеділок впливове американське видання The Washington Post.

"Адміністрація Трампа розглянула варіант нових військових дій проти сирійського уряду у відповідь на повідомлення про застосування хімічної зброї",- йдеться в публікації.

Читайте також: США та Британія обвинувачують Росію у кровопролитті в Сирії

Крім того, інформується, що президент Трамп попросив надати йому варіанти покарання режиму Асада після того, як почув доповіді про застосування хлору під час атак на мирне населення. За повідомленнями, лише за перші місяці цього року таких атак було проведено щонайменше сім, коли гинули в тому числі діти. При цьому у Вашингтоні не виключають використання ним інших газів у якості бойової зброї.

Читайте також: Асад пообіцяв продовжувати наступ, ігноруючи Радбез ООН

Зокрема, уточнюється, що тиждень тому в Білому домі президент провів нараду, на якій були присутні керівник апарату Білого дому генерал Джон Келлі, радник з питань національної безпеки Герберт Макмастер та міністр оборони Джеймс Меттіс. За повідомленнями джерела, президент не ухвалив застосування військових дій у відповідь, натомість було домовлено спостерігати за ситуацією.

Читайте також: У Східній Гуті за два тижні загинули майже 600 осіб - ООН

Водночас, речниця Пентагону Дана Уайт, не підтвердила інформації, що міністр оборони Джеймс Меттіс брав участь у дискусіях про військові дії в Сирії. У цьому зв'язку, один із високопоставлених чиновників адміністрації зазначив, що Меттіс виступає рішуче проти військових дій у відповідь на застосування Асадом хлору, в той час як Макмастер підтримує це.

Читайте також: В ООН заявили, що бомбардування в Сирії мають ознаки воєнних злочинів

Перспектива поновлення військових дій підкреслює вибухонебезпечність конфлікту, який став полем суперництва між Росією та Іраном з одного боку, і Сполученими Штатами та їхніми союзниками - з іншого, зауважує The Washington Post.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-