Канада планує замінити

Канада планує замінити "перший борт"

Укрінформ
У канадському уряді планують незабаром замінити офіційний літак прем'єр-міністра, який використовується вже більше 30 років. 

Про це CBC News повідомив урядовий високопосадовець.

"Чи старіють літаки? Так. Чи ми вивчаємо можливість їх заміни? Так, звісно", - зазначив співрозмовник.

У підготовленому ще в 2013 році звіті стверджувалося, що термін служби чинного прем’єрського літака, який також у разі потреби перевозить до Канади королеву Великої Британії, завершиться у 2026 році. Для заміни цього та допоміжних повітряних суден знадобиться від $500 млн до $1,5 млрд.

CBC News додає, що технічний стан літака, який надійшов у користування в 1987 році, залишає бажати кращого. "Подача електроенергії для персоналу прем'єра та журналістів, які подорожують першим бортом, здійснюється за допомогою подовжувачів, протягнутих по всій підлозі. У літаку немає Wi-Fi, а зв'язок є нестабільним та дорогим. Літак також значно менш енергоефективний за більш сучасні моделі і має обмежену дальність польоту, що часто призводить до  зупинок на дозаправку", - йдеться у матеріалі.

Побоювання щодо технічного стану прем'єрського літака посилилися після того, як він вийшов із ладу під час дозаправки у Римі дорогою до Індії. Через цей інцидент Джастін Трюдо заледве не запізнився на заплановані зустрічі.

Читайте також: Трамп і Boeing домовилися щодо знижки для президентських літаків – Білий дім

Як повідомлялося, Дональд Трамп цього тижня оголосив про укладення контракту на виробництво двох літаків Boеing-747 на заміну чинному президентському судну. Кошторис робіт сягнув майже 4 млрд дол. 

Фото: Paul Chiasson/Canadian Press

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-