Велика коаліція: німецькі соціал-демократи рахують голоси

Велика коаліція: німецькі соціал-демократи рахують голоси

Укрінформ
У Німеччині в суботу починається підрахунок голосування в лавах Соціал-демократичної партії, яке завершилося, щодо схвалення Великої коаліції з блоком християнських партій ХДС і ХСС.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу у ФРН.

Висловити своє "так чи ні" могли 463 723 члени СДПН. Голоси направляли поштою в Берлін, у штаб-квартиру партії, де результати підрахунку мають оголосити в неділю.

Якщо проста більшість буде за створення Великій коаліції, 14 березня Ангелу Меркель мають переобрати на пост канцлера. Інакше країну, швидше за все, чекають повторні вибори. Можливий ще варіант уряду меншості, але він не влаштовує саму Меркель, яка хоче стабільного уряду. У будь-якому разі питання це перебуває у компетенції федерального президента.

Читайте також: Меркель назвала "своїх" міністрів

Результат голосування не відомий, навіть попри те, що, за даними останнього опитування телеканалу ARD, 66% респондентів висловилися за коаліцію. Більшість членів СДПН, особливо її молодіжне крило, не підтримують ідею повторення союзу з християнським блоком як молодшого партнера. Керівництво партії, яке відразу після виборів 24 вересня саме категорично заперечувало можливість створення уряду з партією Меркель, в останні дні вимушено було закликати однопартійців проголосувати "за". Все це призвело до ще більшого розколу в партії і залишення поста її головою Мартіном Шульцем, який обіймав цю посаду всього рік.

Вперше в історії Німеччини процес формування уряду затягнувся майже на 5 місяців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-