Росія не повинна використовувати газ як політичну зброю - Держдеп США

Росія не повинна використовувати газ як політичну зброю - Держдеп США

Укрінформ
Державний департамент США закликав Росію не використовувати газ як політичну зброю.

Про це заявила прес-секретар Державного департаменту США Гезер Науерт у Twitter.

"Поставки й транзит газу ніколи не повинні використовуватися як політична зброя. Ми (США - ред.) очікуємо, що Газпром постачатиме газ транзитним трубопроводом України згідно з рішенням Стокгольмського арбітражного суду. Росія повинна довести, що вона є надійним постачальником газу", - написала вона.

Читайте також: Нафтогаз нагадав Газпрому, що контракт не дає можливості "піти по-англійськи"

Як повідомляв Укрінформ, голова правління ВАТ "Газпром" Олексій Міллер заявив, що після рішення Стокгольмського арбітражу не на свою користь Газпром ініціюватиме розірвання контрактів з НАК "Нафтогаз України" на поставку і транзит газу.

У Нафтогазі заявили, що поки не отримували від російського Газпрому ніяких документів про розірвання контрактів на купівлю-продаж і постачання газу.

У лютому Нафтогаз здійснив передоплату газу Газпрому в очікуванні початку поставок газу з 1 березня. Проте російська компанія повернула гроші в повному обсязі і відмовилася постачати газ.

Нафтогаз та польська компанія PGNiG 2 березня, зокрема, підписали контракт щодо поставок газу до кінця березня 2018 року. Загальний обсяг за ним становить 60 млн кубометрів. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-