Сербія оскаржила вилучення з бази Інтерполу колишніх польових командирів Албанії

Сербія оскаржила вилучення з бази Інтерполу колишніх польових командирів Албанії

Укрінформ
МВС Сербії оскаржило вилучення з бази даних Інтерполу колишніх польових командирів "Армії визволення Албанії", які перебували у розшуку через звинувачення у скоєнні воєнних злочинів.

Про це повідомляє showbizbalkan.

"Дізнавшись, що кілька імен військових злочинців було вилучено з системи розшуку Інтерполу, ми у координації з іншими установами одразу подали скаргу на ці дії. Це прецедент в роботі цієї організації. Ми очікуємо, що виконавчий комітет прийме нашу апеляцію найближчими днями і рішення, прийняте приватними особами з юридичної служби Інтерполу буде швидко змінене, всі видалені повідомлення будуть відновлені у системі Інтерполу", - повідомили у МВС Сербії.

Інше видання Vecernje News повідомляє, що видалення даних про колишніх командувачів "Армії визволення Албанії" "було здійснено за межами компетентної комісії Інтерполу".

Міністр внутрішніх справ Косова Фламур Сефай заявив, що йому надано підтвердження Інтерполу про видалення «червоних повідомлень» щодо конкретних розшукуваних осіб, яких Сербія намагається засудити за військові злочини.

Читайте також: Стратегія розширення: Чорногорії і Сербії назвали можливу дату вступу в ЄС

Серед осіб, дані про яких вилучені з бази Інтерполу, - прем’єр-міністр Косова Рамуш Харадінай, президент Косова Хашим Тачі та інші.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-