Мей про угоду з Брюсселем: Жоден не отримає всього, що хоче

Мей про угоду з Брюсселем: Жоден не отримає всього, що хоче

Укрінформ
Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей переконана, що Лондон зможе укласти взаємовигідну угоду з Брюсселем вже найближчим часом.

Про це вона заявила в п'ятницю у своїй промові з приводу виходу країни з Євросоюзу, повідомляє Укрінформ.

«Це переговори, і жоден з нас не отримає всього, що хоче. Але я впевнена, що ми зможемо домовитися... Є розбіжності, але я впевнена, ми зможемо подолати їх найближчим часом», - заявила глава британського уряду.

Вона висловила впевненість у можливості укладення «правильної, хорошої угоди» для обох сторін, але визнала, що «готова до будь-якого результату».

Глава уряду закликала «піднятися над прецедентами і знаходити новий баланс». При цьому, за словами Мей, у майбутній угоді має бути виявлена повага до підсумків британського референдуму 2016 року.

Читайте також: Brexit: Мей відкинула запропонований Єврокомісією проект угоди

Мей закликала британців не боятися змін і запевнила, що країна вийде з цього процесу сильнішою, отримає більше можливостей, наприклад, вести торгівлю з іншими, крім Європи, частинами світу. Що стосується торгівлі з ЄС, то це має бути справедливе, прагматичне й амбітне партнерство, наголосила прем'єр.

Вона також визнала, що «з виходом з ЄС вільне пересування громадян припиниться», але при цьому наголосила на важливості збереження контактів між людьми.

Прем'єр запропонувала розглянути можливість збереження членства Британії у ряді важливих європейських агентств, наприклад як асоційованих членів. Вона також пообіцяла тісне співробітництво у сфері безпеки. Зараз, за її визначенням, сторони підходять до вирішальної точки і мають побудувати міцні і тривалі рішення.

Керівник уряду заявила, що британці були і залишаться європейцями, і наголосила, що тільки разом сторони зможуть впоратися з невдачами і розділити успіх.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-