Фінський прем'єр пригрозив розпустити уряд у разі провалу реформ

Фінський прем'єр пригрозив розпустити уряд у разі провалу реформ

Укрінформ
Прем'єр-міністр Фінляндії Юха Сіпіля заявив, що розпустить уряд у разі провалу реформи охорони здоров'я і місцевого самоврядування.

Про це повідомляє Euronews.

«Прем'єр-міністр Фінляндії Юха Сіпіла заявив у четвер, що розпустить свій правоцентристський коаліційний уряд, якщо найближчими місяцями він не зможе просунути реформу охорони здоров'я і місцевого самоврядування», - говориться в повідомленні.

Відзначається, що реформи, які, як очікується, скоротять щорічні витрати на 3 млрд євро, є наріжним каменем плану трьохпартійної коаліції з метою збалансування державних фінансів у зв'язку зі швидким старінням населення.

Законодавець Еліна Лепомакі з правлячої партії NCP цього тижня виразила свою незгоду  цим планом, висловивши стурбованість з приводу того, чи зможе уряд, який контролює 105 з 200 місць в парламенті, проголосувати у червні.

«Моє припущення полягає у тому, що усі урядові партії будуть дотримуватися загальної угоди», - пояснив Сіпіля, який очолює Центристську партію.

Відповідаючи на питання про можливий план Б, Сіпіля сказав: «Нові вибори. Це величезна реформа, найбільша в цій країні після війни... Для нас це означає - або реалізувати її, або піти», - сказав він.

Читайте також: Фінляндія допоможе з реформуванням українських шкіл

Законопроект передбачає посилення конкуренції між державними і приватними постачальниками медичних послуг, відкриваючи більше можливостей для приватного сектора. Він також припускає створення 18 нових регіонів охорони здоров'я, які візьмуть на себе послуги понад 300 місцевих органів влади.

Наступні загальні вибори у Фінляндії заплановані на квітень 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-