Китай образився на США за

Китай образився на США за "неринкову економіку"

Укрінформ
КНР занепокоєна новою доповіддю торговельного представництва Сполучених Штатів, в якій США заявляє, що китайська економіка не є ринковою.

Про це заявило Міністерство комерції Китаю, повідомляє газета China Daily.

"Запропонована торговельна політика на 2018 рік та річний звіт за 2017, який оприлюднив офіс USTR (торговельного представництва США - ред.) проігнорували великі досягнення Китаю в розвитку ринкової економіки за минулі роки і той факт, що Китай чітко дотримувався своїх обіцянок, даних СОТ (Світова організація торгівлі - ред.)", - йдеться у заяві.

 В Міністерстві комерції КНР підкреслюють, що Китай розуміє свої зобов'язання перед СОТ та світовою спільнотою і продовжує чітко їх виконувати.

Відомство зазначило, що має намір посилювати торговельні зв'язки із США, які працюють "на благо обох сторін".

"Ми сподіваємося, що США та Китай продовжать докладати спільних зусиль для відкриття ринків, розширення співпраці та вирішення основних проблем обох країн на шляху до стабільного та здорового розвитку двосторонніх економічних зв'язків", - наголошує китайське відомство.

Читайте також: Олімпійське перемир'я закінчилося. Між США та КНДР знову - загроза “другої фази”

Як відомо, торговельне представництво США 28 лютого 2018 року опублікувало доповідь, в якій зазначається, що США не вважає Китай ринковою економікою і тому "КНР не має права використовувати політичне втручання в ринкові механізми і підривати правила СОТ без наслідків".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-