ФБР проводить перевірку фінансових операцій Іванки Трамп – CNN

ФБР проводить перевірку фінансових операцій Іванки Трамп – CNN

Укрінформ
Донька президента США Іванка Трамп, яка також служить його радником у Білому домі, є фігурантом перевірки контррозвідувального підрозділу ФБР на предмет міжнародних бізнес-операцій.

Це обмежує надання їй постійного допуску до секретів, повідомив у четвер телеканал CNN із посиланням на кілька джерел, обізнаних зі справою.

"ФБР вивчає хід переговорів та фінансування готелю Trump International Hotel and Tower у Ванкувері. Перевірка може стати завадою для доньки президента в отриманні постійного допуску в ролі радника президента Дональда Трампа", - зазначили телеканалові двоє американських чиновників та ще один екс-посадовець.

Читайте також: Розвідка США має докази втручання Росії у вибори в 7 штатах - NBC

Йдеться про 187-метрову будівлю в центрі Ванкувера, відкриту в лютому 2017 року, одразу після інавгурації нового президента США. Хоча Trump Organization не є власником цієї нерухомості, вона отримує певний прибуток від малазійського девелопера в Канаді Джу Кім Тіа. Він є представником однієї з найбагатших родин у Канаді. Крім того, в готелі розташований спа-салон, яке має торговельний логотип Ivanka Trump.

"Це стандартна процедура перевірки контактів за кордоном та міжнародних ділових операцій, яка є частиною загальної перевірки для допуску", - зауважується в публікації.

Читайте також: Після свідчень у Конгресі від Трампа пішла найближча радниця

ФБР має встановити, чи ставлять фінансові прибутки від міжнародних угод у залежність особу, яка претендує на отримання допуску до державних секретів.

Тим часом у Білому домі, а також і у ФБР, відмовилися коментувати питання щодо перевірки доньки президента США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-