ООН має намір рішуче домагатися припинення вогню в Сирії

ООН має намір рішуче домагатися припинення вогню в Сирії

Укрінформ
ООН має тверді наміри домогтися припинення вогню та насильства в Сирії, зокрема в одному з найбільш гарячих регіонів – Східній Гуті.

Про це заявив у четвер у Женеві спецпосланець ООН по Сирії Стеффан де Містура, повідомив Центр новин ООН.

"Ми не можемо дозволити собі такої розкоші (відмовитися від вимоги про припинення вогню, - ред.). Не думайте, що в ООН опустили руки", - заявив де Містура після зустрічі робочої підгрупи по Сирії з питань гуманітарної допомоги.

Читайте також: Канада засудила роль Росії в Сирії – Фріланд

Він підкреслив, що міжнародне співтовариство "не має наміру здаватися, що ми налаштовані рішуче, тому що в іншому разі відбудеться те ж, що сталося в Алеппо".

Представник ООН настійно закликав обидві сторони конфлікту припинити обстріли і дати можливість доставити допомогу тим, хто її найбільше потребує, особливо у Східній Гуті.

"Я хотів би, щоб ви всі знали, що ООН не відступить від своєї вимоги повністю виконати резолюцію 2401. Ми до посиніння будемо і далі чинити тиск на обидві сторони, я підкреслюю, на обидві сторони, тому що ведуть обстріл і та, і інша сторона", - акцентував представник ООН.

Читайте також: У сирійський Афрін відправили гуманітарний конвой

Він також висловив наміри домагатися припинення обстрілів районів, контрольованих або тією, або іншою стороною.

"Ми будемо домагатися пропуску гуманітарних вантажів, зокрема в Східну Гуту", - заявив Спеціальний посланець ООН.

Читайте також: ООН: Асад продовжує напади на мирні квартали попри резолюцію Радбезу

Стеффан де Містура повідомив, що в найближчі дні будуть опубліковані деталі нової ініціативи щодо продовження політичного процесу. Він зазначив, що зусилля будуть зосереджені не тільки на реалізації домовленостей, досягнутих в Сочі, але також на тому, щоб домогтися припинення страждань жителів Східної Гути, а також в інших районах країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-