Юнкер закликав лідерів країн Західних Балкан прискорити реформи

Юнкер закликав лідерів країн Західних Балкан прискорити реформи

Укрінформ
Президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер завершив свій тур Західними Балканами, закликавши лідерів шести країн, які відвідав, прискорити темпи проведення реформ.

Про це пише "Радіо Свобода".

«У цих країн є бажання здійснити реформи, необхідні для членства в ЄС», – наголосив він під час зустрічі з лідерами, які зібралися в столиці Болгарії - Софії.

Зустріч влаштував прем’єр-міністр Болгарії Бойко Борисов, чия країна нині головує в ЄС.

Юнкер відвідав Македонію, Албанію, Сербію, Чорногорію, Боснію і Косово, щоб передати послання про те, що шість країн повинні здійснити глибокі реформи для виконання критеріїв можливого членства в ЄС.

Читайте також: Юнкер пообіцяв Порошенку ще більшу підтримку ЄС для України

Юнкер заявив, що країни мають зробити пріоритетом зміцнення верховенства закону, а також вирішити гострі двосторонні питання. Зокрема, територіальні для Сербії і Косова, етнічні – для Боснії, суперечка щодо назви – поміж Македонією і сусідом – Грецією.

«Ці країни повинні вирішити свої територіальні суперечки, перш ніж приєднатися до ЄС», – сказав Юнкер.

Читайте також: Македонія хоче врегулювати питання з назвою до саміту НАТО

Нагадаємо: раніше верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні заявляла, що шість країн Західних Балкан, які не входять до Європейського союзу, можуть долучитися до співдружності «за життя нашого покоління».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-