Суд залишив Павленського під вартою, засідання відбулось у відкритому режимі

Суд залишив Павленського під вартою, засідання відбулось у відкритому режимі

Укрінформ
Апеляційний суд Парижа сьогодні залишив у силі рішення про продовження арешту художника Петра Павленського, але засідання відбулося у відкритому режимі, чого підсудний домагався, оголосивши голодування.

Про це повідомляє RFI.

«Найголовніше - це те, що тепер відкриті двері. Процес став відкритим. Як сказав Петро, ми перемогли», - прокоментувала рішення суду соратниця Павленського Оксана Шалигіна.

«Він залишається в ув'язненні чи ні - це вже не так важливо. Тому що важливим було зробити правосуддя прозорим і відкритим для всіх. Це те, що сталося сьогодні», - додала вона.

Читайте також: Павленский голодує вже 11 днів, від лікарів відмовляється

Засідання розпочалося з розгляду клопотання Павленського зробити слухання про попередню міру запобіжного заходу відкритими. Проти цього виступала прокурор, яка протестувала проти медіатизації процесу. Адвокат художника Домінік Бейретер-Мінков зазначила, що відкритість слухань є нормою, а суд за закритими дверима - це виняток.

Саме проти закритого характеру засідань Петро Павленський оголосив 9 лютого суху голодовку, яку тримав 13 днів.

Щодо запобіжного заходу художник заявив, що для нього не має значення, чи залишать його під вартою або випустять на свободу. Суд аргументував рішення щодо продовження арешту відсутністю гарантій того, що Павленський буде на вимогу слідчих ходити на допити, а також можливістю рецидиву з боку обвинуваченого.

Петро Павленський був затриманий в Парижі 16 жовтня за підпал дерей Банку Франції. Він назвав свою акцію «Освітлення». Його із соратницею Оксаною Шалигіною звинувачують у псуванні майна у спосіб, що загрожує життю людей. Шалигіна була звільнена з-під арешту на початку січня під підписку про невиїзд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-