Німецький бізнес висловив свою позицію щодо санкцій проти РФ

Німецький бізнес висловив свою позицію щодо санкцій проти РФ

Укрінформ
Німецький бізнес продовжує стверджувати, що санкції проти РФ - серйозна перешкода для співробітництва, але підтримує політичну лінію, що зняття обмежувальних заходів має відбуватися тоді, коли буде прогрес у врегулюванні конфлікту на Донбасі.

Про це заявив у четвер у Берліні голова Східного комітету німецької економіки Вольфганг Бюхеле, повідомляє кореспондент Укрінформу в ФРН.

"На відміну від опитувань, проведених раніше, коли більшість виступала за негайне зняття санкцій, наразі більшість підприємців підтримують позицію Східного комітету про поступові і паралельні кроки щодо зняття санкцій в рамках виконання Мінського мирного процесу. Наша ж позиція чітка: ми за зняття санкцій, але не раніше, ніж буде досягнуто прогресу у врегулюванні", - заявив Бюхеле.

Очолюваний ним орган поділяє позицію глави МЗС ФРН Зігмара Габріеля і ряду інших політиків про доцільність поетапного зняття санкцій в обмін на "істотні кроки" у врегулюванні. Бюхеле сказав при цьому, що Росія повинна демонструвати велику готовність і робити більше зі свого боку. Він наголосив, зокрема, що питання про розміщення місії ООН на Донбасі має бути нарешті вирішене. 

Читайте також: Європейські ліберали агітують за "розмороження" відносин з Росією

Голова правління комітету Матіас Шепп у свою чергу наголосив, що Німеччина має не лише економічний, але й політичний інтерес в тому, "щоб санкції не залишалися в дії багато років, 20-30 років, оскільки це зміцнює в Росії ті сили, які виступають за ще більшу конфронтацію з Заходом". Закручування цієї спіралі треба зупинити, наголосив Шепп.

Комітет критикує також антиросійські санкції, затверджені США влітку минулого року, які можуть поширитися на підприємців третіх країн, зокрема, німецьких.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-