Міністр оборони Молдови наполягає на модернізації та переозброєнні армії

Міністр оборони Молдови наполягає на модернізації та переозброєнні армії

Укрінформ
Міністр оборони Молдови Еуджен Стурза буде і надалі наполягати на модернізації та переозброєнні Національної армії за стандартами ЄС та НАТО.

Так глава оборонного відомства прокоментував на своїй сторінці у Facebook рішення президента Ігоря Додона включити до порядку денного Вищої Ради безпеки питання про доцільність оснащення армії «летальною зброєю», повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Я неодноразово публічно заявляв про своє бажання встановити коректні інституційні відносини з адміністрацією президента Молдови, при цьому завжди буду реагувати на некоректне тлумачення діяльності Міноборони. Згідно з оприлюдненими у ЗМІ заявами президента, до порядку денного Вищої Ради безпеки включене питання, пов'язане з моїми твердженнями про необхідність відновлення процесу переозброєння армії», - написав Стурза.

Читайте також: Молдова, Україна і Грузія підпишуть декларацію про перспективи євроінтеграції

Глава оборонного відомства висловив жаль у зв'язку з тим, що «президент, перш ніж включити у порядок денний питання про переозброєння армії, посилається на спекулятивні дані ЗМІ, а не на достовірну інформацію, яку глава держави може отримати з перших вуст від міністра оборони».

«Будь-яка армія повинна бути, насамперед, добре озброєна, а не тільки оснащена перев'язувальним матеріалом, а Національна армія Молдови проходить через складний період модернізації і реформ. Сподіваюся, що пан президент не хоче, щоб у Молдови була слабка, формальна армія. Я і надалі буду наполягати на реформування армії, на її модернізації та переозброєнні, а також підвищенні професіоналізму військовослужбовців та ефективності їх дій», - підсумував Стурза.

Читайте також: Прем'єр Молдови вважає ОБСЄ ключовим гравцем Придністровського врегулювання

Раніше президент Ігор Додон заявив, що включив до порядку денного Вищої Ради безпеки питання про «Національну стратегію оборони, зокрема, у зв'язку з останніми заявами міністра оборони Еуджена Стурзи щодо необхідністі придбання летальної зброї для Національної армії».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-