СБУ оприлюднила відеодоказ використання спецслужбами РФ

СБУ оприлюднила відеодоказ використання спецслужбами РФ "вагнерівців" у Сирії

Відео
Укрінформ
Керівництво Генштабу ЗС РФ на нараді наприкінці лютого 2015 року прийняло рішення про задіяння в Сирії т.з. "приватної військової компанії" "Вагнера" (насправді підрозділ спецслужб РФ).

Це було зроблено в т.ч. з метою приховування втрат під час бойових дій після відповідного досвіду на Донбасі.

Про це повідомляється на сторінці Служби безпеки України у Facebook.

"На початку 2015 року керівництвом Генштабу ЗС РФ вирішувалось питання щодо формату військового контингенту для відправлення до Сирійської Арабської Республіки на підтримку військ Б. Асада. Розглядалось два варіанти сухопутної операції: використання підрозділів регулярних військ РФ або так званих найманців – «ихтамнетов», пілотний проект яких був реалізований на території України. Рішення було прийнято на користь підрозділу спецслужб РФ ПВК "Вагнера", - йдеться у повідомленні.

За даними СБУ, ключовим аргументом "за" стала "можливість приховування Генштабом ЗС РФ загибелі російських військовослужбовців під час бойових дій у Сирії для уникнення негативного суспільного резонансу".

Читайте також: InformNapalm дізнався імена ще 20 "вагнерівців"

СБУ також почала оприлюднювати перші матеріали щодо використання спецслужбами РФ військових підрозділів під умовним найменуванням ПВК "Вагнера" у бойових діях за межами території Росії. Зокрема, було опубліковано перехоплення розмови ватажка ПВК Дмитра Уткіна (позивний "Вагнер)" зі співробітником спецслужб РФ Ігорем (позивний "Листопад") щодо питання подальшого співробітництва ГШ ЗС РФ з ПВК "Вагнера". В розмові, датованій 21 лютого 2015 року, "Листопад" повідомляє Уткіну, що до нього зверталися з керівництва Генштабу ЗС РФ за рекомендаціями щодо загону "Вагнера" і що він сказав, що лише з його загоном "можна працювати, можна воювати".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-