Фігуранти розслідування Навального попросили притулку в Штатах - ЗМІ

Фігуранти розслідування Навального попросили притулку в Штатах - ЗМІ

Укрінформ
Олександр Кирилов і Анастасія Вашукевич, більш відомі під псевдонімами Алекс Леслі і Настя Рибка, які фігурували в розслідуванні Олексія Навального, просять політичного притулку в США.

Про це повідомляє "Радіо Свобода" з посиланням на довірену особу Вашукевич Павла Юнко.

Він повідомив, що Вашукевич і Кирилов попросили політичного притулку в США. Про це йдеться в листі, який Юнко передав у посольство США в Бангкока. Опубліковано листи та фото. Кирилов у своєму зверненні називає наслідки розслідування Олексія Навального, в якому згадується "Рибка", "великим політичним скандалом". Вони з Вашукевич стверджують, що мають також "дуже важливу для США інформацію" і "дуже ризикують своїми життями".

Вашукевич і Кирилов перебувають в одному з поліцейських відділків Бангкока. Протягом 48 годин влада Таїланду повинна відправити їх до Росії.

Напередодні Анастасія Вашукевич через Instagram звернулася до "американських спецслужб" та ЗМІ. Вона заявила про готовність розповісти деякі подробиці втручання Росії у вибори президента США, якщо їй допоможуть із звільненням з-під арешту в Таїланді.

Як повідомлялося, опозиціонер Олексій Навальний на початку лютого опублікував розслідування про можливу причетність до корупції заступника глави уряду Росії Сергія Приходька та російського мільярдера Олега Дерипаски. Чиновник і бізнесмен влітку 2016 року провели кілька днів на яхті, де, імовірно, обговорювали втручання Кремля в президентські вибори в США. Це стало відомо завдяки Насті Рибці, яка перебувала з іншими дівчатами на яхті олігарха.

Читайте також: Скандальна Настя Рибка попросила допомоги у спецслужб США

26 лютого стало відомо, що Вашукевич і її приятель Олександр Кирилов, відомий як Алекс Леслі, затримані в Таїланді за незаконне проведення "секс-тренінгу". Пізніше їх відпустили під заставу, але одразу заарештували співробітники таїландської міграційної служби. Рибка стверджує, що раніше до неї в поліцію приходили співробітники Інтерполу, нібито заявили, що її "дуже хочуть бачити в Москві".

Дерипаска в лютому подав судовий позов проти Рибки за розголошення особистої інформації. Мільярдер заявляє, що відомості, опубліковані в розслідуванні Навального, "не мають ніякого стосунку до дійсності". Те саме стверджує і Сергій Приходько.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-