Трамп і Boeing домовилися щодо знижки для президентських літаків – Білий дім

Трамп і Boeing домовилися щодо знижки для президентських літаків – Білий дім

Укрінформ
Глава Білого дому Дональд Трамп домовився з компанією Boeing про будівництво двох президентських літаків на суму $3,9 млрд, що в адміністрації США подали як суттєве зниження ціни на контракт.

Про це пише в вівторок американське інформагентство Reuters.

"Президент Трамп досяг неформальної домовленості з компанією Boeing щодо контракту за фіксованою ціною по програмі будівництва "бортів номер один" американських військо-повітряних сил", - заявив заступник речника Білого дому Хоган Гідлі.

За його словами, контракт "дозволить заощадити платникам податків понад $1,4 млрд". Однак, як пише агентство, названа цифра не підтверджується іншими джерелами.

Читайте також: Президент Мексики передумав їхати до США після розмови з Трампом - WP

Зокрема, аналітична організація Teal Group поставила під сумнів досягнення домовленості про знижку. Як пояснив віце-президент організації Ричард Абулафія, документи свідчать про інше. Зокрема, сума в $3,9 млрд була вказана в оприлюдненому недавно проекті бюджету ВПС США на 2019 рік на програму побудови двох президентських літаків.

Раніше Трамп наголошував, що запит компанії Boeing на будівництво нових президентських літаків був надто високим, закликавши федеральний уряд "скасувати замовлення".

У самій же компанії підтвердили, що досягли нової домовленості з нинішнім главою Білого дому. "Президент Трамп погодив гарну угоду від імені американського народу", - зауважили в компанії.

Читайте також: Австралія хоче схилити ІТ-гігантів США до боротьби з терористами

У контракті йдеться про будівництво літаків Boeing 747-8s, які виконуватимуть функції Білого дому в повітрі, здатних функціонувати за найгірших сценаріїв безпеки, таких як ядерна війна. Літаки такого типу модифікуються військовими розробками, передовими комунікаціями та системою самозахисту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-