США запровадили санкції проти осередків ІДІЛ в Азії та Африці

США запровадили санкції проти осередків ІДІЛ в Азії та Африці

Укрінформ
Офіс з питань контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США оголосив про запровадження санкцій проти фізичних та юридичних осіб, пов'язаних з діяльністю ІДІЛ у регіонах Азії та Африки.

Про це офіційно повідомив у вівторок американський Мінфін, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

До списку індивідуальних обмежень включені, зокрема, двоє уродженців Сомалі – Абу Мусаб аль-Барнаві та Махаб Моалім. Їхня діяльність пов'язується з активністю терористичних організацій у регіоні.

Крім того, до переліку санкцій увійшли сім осередків терористичного угруповання "Ісламська держава" в різних країнах. Серед них ІДІЛ-Бангладеш (відома також як "Солдати Халіфату Бангладеш"), ІДІЛ-Єгипет, ІДІЛ-Філіппіни, ІДІЛ-Сомалі, ІДІЛ-Західна Африка, а також Джанд аль-Кілафа в Тунісі та угруповання Мауте (Ісламська держава Ланао, Філіппіни).

Читайте також: Нацрозвідка США очікує нової активності від ІДІЛ

Як повідомлялося, список особливої категорії (SDN list), який періодично розширює Мінфін США, охоплює як фізичних, так і юридичних осіб. До нього входять окремі люди, суб'єкти, організації й угруповання, у тому числі терористи й торговці наркотиками. Якщо ці особи з'являються у списку SDN, їхні активи відразу блокуються, вони не можуть проводити міжнародних транзакцій (більшість яких проходять через американську банківську систему), а третім особам забороняється мати з ними справи під загрозою санкцій з боку США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-