Росія впродовж року втратить світову першість у видобутку нафти - IEA

Росія впродовж року втратить світову першість у видобутку нафти - IEA

Укрінформ
Росія, яка досі вважається найбільшим виробником у нафтовидобувній галузі, протягом наступного року поступиться своєю першістю Штатам, які нарощують використання сланцевих технологій.

Про це заявило керівництво Міжнародного енергетичного агентства США (IEA), повідомляє Reuters.

"Сполучені Штати обійдуть Росію як найбільшого виробника нафти у світі не пізніше 2019 року", - заявило Міжнародне енергетичне агентство, яке також відзначило продовження нафтового буму в США.

У цьому зв'язку наводиться цитата виконавчого директора IEA Фатіха Біроля, яку він озвучив на одному із заходів у Токіо про те, що це станеться "точно наступного року", якщо вже не до кінця нинішнього.

"Зростання обсягів виробництва на сланцевих родовищах – дуже потужне, темпи надто високі... Сполучені Штати стануть виробником нафти "номер один" у світі ближчим часом, дуже швидко", - прокоментував пізніше журналістам Фатіх Біроль свою заяву.

За офіційними даними, видобуток сирої нафти C-OUT-T-EIA в США вперше з 1970-х років збільшився до рівня понад 10 млн барелів на добу, обійшовши топ-експортера нафти Саудівської Аравії PRODN-SA.

Читайте також: Нафта в легкому мінусі на очікуванні зростання видобутку в США

Американська адміністрація заявила на початку лютого, що до кінця 2018 року видобуток нафти в США перевищуватиме 11 млн барелів на добу. Рівно такий показник зараз утримує російська нафтодобувна галузь.

Як заявив Біроль, нафтова промисловість США досягне свого піку впродовж періоду до 2020 року, і протягом наступних чотирьох-п'яти років очікуються стабільно високі обсяги виробництва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-