США виділили $40 мільйонів на боротьбу з іноземною пропагандою

США виділили $40 мільйонів на боротьбу з іноземною пропагандою

Укрінформ
Після кількох місяців затримки Держдеп США та Пентагон домовилися про виділення щонайменше $40 млн на боротьбу з іноземною пропагандою, яку фінансують окремі держави.

Частину суми додав приватний сектор, повідомив заступник держсекретаря з питань публічної дипломатії і державних справ Стів Гольдштейн, пише Politico.

"Це фінансування є критично важливим для забезпечення того, аби ми могли продовжувати відповідати на зловмисний вплив та дезінформацію, і щоб ми змогли залучити глибокі партнерські відносини з нашими союзниками, Кремнієвою долиною та іншими партнерами в цій боротьбі", - сказав Гольдштейн.

Два відомства підписали меморандум про взаєморозуміння щодо переказу грошей з Пентагону до державного американського центру Global Engagement Center.

Читайте також: Пропаганда РФ проти України вичерпала себе на Заході - професор Гарварду

Як зазначає Politico, в 2016 році центр був заснований для боротьби з ісламістською пропагандою. Однак пізніше його мандат розширили для того, аби включати протидію дезінформації, яку фінансують окремі держави.

Незважаючи на те, що Росію прямо не назвали під час оголошення про угоду, очікується, що американський план зосередиться на боротьбі з кремлівською дезінформацією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-