Аргентинський кокаїн для РФ: розслідування

Аргентинський кокаїн для РФ: розслідування "засвітило" літак управління справами Путіна

Укрінформ
На фотографіях з матеріалів справи, опублікованих жандармерією Аргентини, видно, як в Іл-96 завантажують валізи, в яких, як припускали організатори контрабанди, знаходиться кокаїн.

Це повітряне судно належить льотному загону «Росія», пише Эхо Москвы з посиланням на РБК. Спеціальний льотний загін «Росія» перебуває у віданні управління справами президента РФ і займається перевезенням перших осіб держави

Як випливає з даних сайту flightradar24.com, який відстежує пересування літаків онлайн, літак Іл-96-300 з бортовим номером RA-96023 був на початку грудня в Буенос-Айресі, куди прилетів зі столиці Бразилії, пише РБК.

Той же лайнер фігурує у фото- і відеоматеріалах аргентинської жандармерії.

У той же час в управлінні справами президента РФ спростували інформацію ЗМІ про причетність літака спеціального льотного загону "Росія" до "кокаїновому скандалу" в Аргентині. Офіційний представник управління справами президента РФ Олена Крилова заявила "Інтерфаксу", що "журналісти зробили висновки на підставі недостовірної інформації - у даному випадку, фотографії, яку завдяки сучасним технологіям можна легко фальсифікувати". Вона підкреслила, що на знімку "немає точного номеру борту".

Преса писала, що велику партію кокаїну виявили на території посольства Росії в Аргентині. Пізніше МЗС Росії подчердил знахідку, проте заявив, що глава дипмісії Віктор Коронелли сам звернувся до правоохоронних органів, і, як результат, почалося розслідування.

Читайте також: Наркотрафік з Аргентини могло "кришувати" керівництво посольства РФ - Кулеба

Разом із тим, сайт, присвячений російської авіації, закрився після того, як на нього послався РБК в розслідуванні справи про постачання кокаїну. Завдяки інтернет-ресурсу вдалося встановити, що в транспортуванні наркотиків брав участь літак льотного загону «Росія».

За даними "Інтерфаксу", в рамках "кокаїнової справи" заарештовані Володимир Калмиков і Иштимир Худжамов, які раніше працювали в московських компаніях. Вони були затримані в Москві при спробі забрати валізи з борошном, яким підмінили кокаїн.

Фото: Gendarmería Nacional

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-