ПАРЄ закликала розслідувати смерть грузинського активіста в Цхінвалі

ПАРЄ закликала розслідувати смерть грузинського активіста в Цхінвалі

Укрінформ
Співдоповідачі Парламентської Асамблеї Ради Європи щодо Грузії висловили глибоке занепокоєння і засудили загибель під час затримання невизнаною "владою" в Південній Осетії громадянина Грузії Арчіла Татунашвілі.

Про це йдеться в заяві ПАРЄ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми закликаємо сепаратистську владу, а також владу Російської Федерації яка де-факто її контролює, провести повне і прозоре розслідування смерті Арчіла Татунашвілі та покарати відповідальних осіб», - йдеться у заяві.

Читайте також: США засудили угоду Росії з сепаратистами Південної Осетії

«Крім того, ми закликаємо до негайного звільнення та передачі на територію, підконтрольну Тбілісі, двох інших грузинських громадян, які були затримані разом з Татунашвілі", - наголосили доповідачі.

У заяві також йдеться про рішучу підтримку територіальної цілісності Грузії та недоторканності її міжнародно визнаних кордонів.

Читайте також: Путін пообіцяв нову еру відносин і атакував Грузію та Україну - Моравецький

Як відомо, 23 лютого окупаційними силами в Ахалгорі було затримано трьох громадян Грузії: Арчіла Татунашвілі, Левана Куташвілі та Йосиф Павліашвілі. 23 лютого стало відомо, що Татуашвілі загинув за нез'ясованих умов. Осетинські ЗМІ повідомили, що він помер у цхинвальській лікарні від серцевого нападу. Натомість грузинський омбудсмен Ніно Ломджарія повідомила, що смерть 34-річного Татунашвілі наступила ще до того, як він був доправлений до лікарні зі слідчого ізолятора.

Очільник МЗС Латвії виступив з вимогою створення «міжнародних механізмів захисту прав людини та безпеки» в регіоні. Служба держбезпеки Грузії вимагає щонайшвидшого доступу експертів до тіла, щоб з’ясувати обставини смерті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-