В РФ посадили активіста, який порушив закон щодо мітингів, не виходячи з дому

В РФ посадили активіста, який порушив закон щодо мітингів, не виходячи з дому

Укрінформ
Суд в російському Санкт-Петербурзі засудив активіста руху «Весна» Артема Гончаренка до 25 діб арешту за звинуваченням у порушенні порядку проведення мітингів.

Як повідомляє "Радіо Свобода", Гончаренко 28 січня, коли проходила акція бойкоту виборів, виставив у вікні свого будинку жовту надувну качку і плакат з написом «Поліція чекає нас».

"Чоловіка затримали 25 лютого, коли він йшов на акцію в пам’ять про вбитого опозиціонера Бориса Нємцова. Згідно з рішенням суду, Гончаренко заарештований через «повторне порушення встановленого порядку» проведення мітингів", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Росії є реальність, а є Кісєльов та Росстат

Ще один активіст Ярослав Путров також був затриманий з Гончаренком дорогою на мітинг пам’яті Нємцова, проте його звільнили того ж дня без висунення звинувачень.

"Активісту інкримінували порушення за участю в акції на підтримку Олексія Навального 28 січня, під час якої Гончаренко демонстрував надувного каченяти з вікна будинку поруч з Площею Пролетарської диктатури, де проходила акція", - повідомив "Інтерфаксу" федеральний координатор руху "Весна" від Петербурга Богдан Литвин.

Читайте також: Московський суд залишив без очільника штаб Навального на 30 діб

Нагадаємо: опозиціонер Олексій Навальний закликав до страйку виборців після того, як йому відмовили в реєстрації кандидатом на президентських виборах. Акції 28 січня пройшли в десятках міст Росії, в них брали участь тисячі людей. Трансляцію з протестів подивилися понад півтора мільйона людей. По всій країні затримали 350 активістів.

Читайте також: У Росії розблокували сайт Навального

Гумова качка стала символом державної корупції в Росії після того, як Навальний написав про те, що російський прем’єр Дмитро Медведєв побудував качиний будинок в одному зі своїх маєтків.

Фото: АР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-