Суд США відмовив команді Трампа у скасуванні програми захисту дітей нелегалів

Суд США відмовив команді Трампа у скасуванні програми захисту дітей нелегалів

Укрінформ
Найвища судова інстанція США відмовила Міністерству юстиції у проханні переглянути рішення федерального судді, який залишив чинним програму захисту дітей нелегальних мігрантів, прийняту ще за часів Обами.

Про це повідомив у понеділок центральний американський телеканал ABC News.

"Верховний суд у понеділок відхилив перегляд попереднього рішення федерального судді продовжити програму DACA ("Відкладені дії стосовно дітей-мігрантів"), що стало черговим кроком, який заважає зусиллям адміністрації Трампа припинити програму", - зазначається в повідомленні.

Перед цим Міністерство юстиції подало петицію до Верховного суду, у якій наголосило на необхідності негайного перегляду рішення федерального судді. Втім, після рішення Верховного суду в Мін'юсті зазначили, що таке формулювання було прогнозованим.

Читайте також: Трамп скасовує програму захисту молодих мігрантів

При цьому зазначається, що винесення справи у вищу судову інстанцію, минаючи ланку апеляційного суду, є рідкісним явищем у США. Тим не менше, адміністрація може знову звернутися до Верховного суду після того, як питання буде розглянуто в апеляційному суді. У Міністерстві юстиції США пообіцяли надалі обстоювати позицію адміністрації Трампа.

Програма DACA є одним із міграційних полегшень, прийнятих за адміністрації президента Обами, що захищає від депортації дітей незаконних мігрантів, які були ввезені на територію США у неповнолітньому віці. Адміністрація Трампа намагається жорстко обмежити міграційну політику для зменшення потоків мігрантів. Ця політика, зокрема прагнення скасувати дію програми DACA, викликало гостре протистояння між республіканцями й демократами, що лише з початку цього року спричинило два так звані урядові "шатдауни" в США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-