WP: кібератаку на Олімпіаді здійснили росіяни і

WP: кібератаку на Олімпіаді здійснили росіяни і "списали" її на КНДР

Укрінформ
За даними американської розвідки, російські військові шпигуни зламали кілька сотень комп'ютерів, які використовувалася владними структурами під час зимової Олімпіади 2018 року в Південній Кореї.

Про це повідомляє Washington Post.

«Вони зробили це, намагаючись видати це так, ніби ця атака проводилося Північною Кореєю. Операція називається "фальшивий прапор", - цитує видання двох американських чиновників, які повідомили про атаку на умовах анонімності.

Організатори Олімпіади-2018 визнали, що Ігри постраждали від кібератаки під час церемоній відкриття 9 лютого, але відмовилися підтвердити, що напад здійснила Росія. У той вечір відбулися збої в Інтернеті, системах трансляції та на сайті Олімпіади. Багато учасників не змогли надрукувати квитки на церемонію, в результаті чого з'явилися порожні місця.

Аналітики вважають, що збій - це помста Міжнародному олімпійському комітету за заборону російській команді брати участь через допінгові порушення. 

«На початку лютого російське військове відомство Головне управління розвідки (ГРУ) мало доступ до 300 комп'ютерів, пов’язаних з Олімпійськими іграми», - повідомляє видання з посиланням на розвідувальні структури США, вказуючи, що минулого місяця ГРУ РФ також були зламані маршрутизатори в Південній Кореї, а в  день початку Олімпійських ігор розповсюджували нове шкідливе програмне забезпечення.

Читайте також: Росію знову назвали лідером міжнародної кіберзлочинності

"Той, хто контролює маршрутизатор, може переадресовувати трафік для однієї або кількох вибраних цілей або здійснити повний збій в мережі, повністю зупинивши маршрутизацію", - заявив Джейк Вільямс, колишній кібер-оператор Національної служби безпеки та співзасновник Rendition Infosec, компанії з кібербезпеки.

"Розвиток шкідливого програмного забезпечення для маршрутизатора є надзвичайно дорогим, і Росія, ймовірно, буде використовувати його лише там, де це сприяє досягненню кінцевої цілі", - сказав Вільямс.

Як відомо, у "Параді націй" на 35-тисячному стадіоні столиці Ігор-2018 були задіяні атлети з 92-х держав планети. У змаганнях Олімпіади виступили майже 3000 спортсменів. На зимових Іграх у Пхьончхані дебютували одразу 6 країн - Косово, Малайзія, Нігерія, Сингапур, Еквадор та Еритрея.

Україна на "білих" Іграх-2018 була представлена 33-ма спортсменами у дев'яти видах спорту. Виступаючи з 1994 року незалежною командою, українці на семи зимових Олімпійських іграх здобули 8 медалей (3 золоті, 2 срібні та 3 бронзові). "Золото" фристайліста Олександра Абраменка - єдина медаль України на Олімпіаді-2018.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-