В Єрусалимі на знак протесту закрили Храм Гробу Господнього

В Єрусалимі на знак протесту закрили Храм Гробу Господнього

Укрінформ
Церковні ієрархи в Єрусалимі в неділю, 25 лютого, на знак протесту закрили на невизначений термін Храм Гробу Господнього (Храм Воскресіння Христового), який є головною святинею християнства і місцем паломництва туристів з усього світу.

Про це повідомляє DW.

У незвично жорстко сформульованому листі ієрархи греко-католицької і вірменської церков пояснили, що пішли на цей крок на знак протесту проти "систематичної кампанії проти церков і християнської громади у Святій землі".

Вони зазначили, що обурення християн викликає, зокрема законопроект, який дозволяє ізраїльській державі конфіскувати земельні ділянки, які належать церкві. Цей законопроект у неділю обговорюватиметься на засіданні міністерського комітету, після чого його направлять на затвердження до кнесету. У разі позитивного результату голосування в парламенті, документ набере чинності.

Читайте також: Ізраїль вітає рішення перенести посольство США до Єрусалиму у травні

У листі церковних ієрархів проект закону названий "дискримінаційним і расистським".  Церква також протестує проти введення муніципального мита, яке, на її думку, порушує статус-кво. Створюється враження, що ці дії мають на меті "ослабити християнську присутність у Єрусалимі", наголошують автори листа.

Міська адміністрація Єрусалиму на своє виправдання заявляє, що мита введено не відносно храмів, а відносно таких об'єктів, які знаходяться в церковній власності, як готелі і зали для прийомів. 

МЗС Ізраїлю поки що не прокоментував звинувачення церковних ієрархів Єрусалиму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-