Австралія хоче схилити ІТ-гігантів США до боротьби з терористами

Австралія хоче схилити ІТ-гігантів США до боротьби з терористами

Укрінформ
Прем'єр-міністр Австралії Малкольм Тернбулл під час свого візиту до США попросить керівництво вплинути на американських ІТ-гігантів, щоб ті надавали австралійським спецслужбам можливість розшифровувати Інтернет-трафік.

Про це повідомляє видання The Australian.

“Частина зусиль нашого уряду спрямована на збільшення глобального тиску в ІТ-сектор та соцмережі, щоб посилити їх відповідальність за свої продукти, у випадку, коли ті використовуються з терористичною та екстремістською метою”, - заявили в австралійському уряді.

Зазначається, що питання буде порушене на зустрічі Тернбулла з керівництвом американської розвідки, чиновниками адміністрації, і, можливо, безпосередньо під час розмови з президентом США Дональдом Трампом.

 Поінформовано, що на минулорічній зустрічі “Великої двадцятки” в Гамбурзі Малкольм Тернбулл закликав міжнародне співтовариство посилити тиск на гігантів Інтернет-індустрії, щоб припинити використання Інтернету та соціальних мереж для тероризму. Ця ініціатива передусім спрямована на співпрацю спецслужб із такими компаніями, як Apple та Facebook.

Підтримка уряду США має вирішальне значення, оскільки ці компанії є американськими. Самі ж ІТ-гіганти остерігаються втручання уряду, оскільки це порушує сильну лібертаріанську традицію США. Наприклад, Apple відмовилася розблокувати один зі своїх стільникових телефонів, який використовував стрілець-терорист у Сан-Бернардіно в 2015 році, коли загинуло 14 людей.

Читайте також: НАТО провело опитування: Росію назвали однією із найбільших загроз для світу

Федеральна поліція Австралії та спецслужби давно скаржаться на те, що терористи все частіше використовують загальні засоби шифрування, такі як WhatsApp, що ускладнює своєчасне блокування запланованих атак. Соціальна мережа "Facebook" також перебуває під критикою через те, що не змогла запобігти розповсюдженню дезінформації, а також дозволила російській розвідці експлуатувати свої сайти, щоб втручатися в президентські вибори 2016 року. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-