Заборона бандеризму: Моравецький обіцяє зміни до закону після рішення КС

Заборона бандеризму: Моравецький обіцяє зміни до закону після рішення КС

Укрінформ
Після розгляду в Конституційному суді Польщі закону про Інститут національної пам'яті (ІНП), який передбачає поправку про "українських націоналістів", польський парламент швидко внесе в нього зміни.

Про в інтерв'ю Bloomberg заявив прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький.

"Cудді Конституційного суду можуть звернути увагу на непорозуміння, невідповідні формулювання, чи пояснити деякі визначення. Але ці помилки буде швидко поправлено у парламенті", - заявив Моравецький.

Водночас він висловив припущення, що зміни, які пропонуватиме Конституційний суд, не будуть якимись глибокими.

Польський прем'єр підкреслив, що польський уряд не припинить зусилля, спрямовані на покращення іміджу Польщі, а закон про ІНП є частиною дій в цьому напрямі.

На початку лютого президент Польщі Анджей Дуда підписав закон про ІНП, одночасно направивши його для оцінки в КС країни. Суд повинен буде оцінити, чи закон не суперечить статті Конституції про свободу висловлювань і положенням кримінального характеру, що випливають із цього закону.

Читайте також: Франківщина категорично не сприймає заборону Польщею "бандеризму" - облрада

Законом, зокрема, передбачається кримінальне переслідування за заперечення злочинів, скоєних "українськими націоналістами" проти громадян Польщі в роки Другої світової війни. Під час нещодавньої зустрічі у Варшаві з польським колегою Пьотром Глінським віце-прем'єр-міністр Павло Розенко зазначив, що положення закону у такій версії можуть негативно вплинути на українсько-польські відносини і на становище трудових мігрантів з України, які перебувають у Польщі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-