Італійський міністр закликає ЄС ввести санкції проти Словаччини

Італійський міністр закликає ЄС ввести санкції проти Словаччини

Укрінформ
Італійський міністр економіки і фінансів П'єр Карло Падоан закликав Європейський Союз запровадити санкції проти Словаччини.

Про це він заяви під час радіоінтерв'ю у середу, пише Reuters.

"Ми побачимо, чи Вестагер (європейський комісар з питань конкуренції Маргрете Вестагер - ред.) скаже, що це була державна допомога, що я вважаю за можливе. Якщо так, то Єврокомісія повинна жорстко санкціонувати (Словаччину - ред.), тому що це буде порушенням правил внутрішнього ринку",- сказав він.

Суперечка почалася після того, як бразильська компанія Embraco під контролем американського гіганта з побутової техніки Whirlpool заявила про закриття заводу на півночі Італії та перенесення його до Словаччини, звільнивши 497 італійських працівників.

Читайте також: Розширення ЄС: спочатку "проковтнути" Балкани

У вівторок міністр економічного розвитку Італії Карло Календа прилетів до Брюсселя, аби переконати європейського комісара з питань конкуренції Маргрете Вестагер визнати словацьке приваблювання державною допомогою компанії Embraco незаконним.

Закриття заводу стало однією з передових тем напередодні парламентських виборів в Італії, які відбудуться 4 березня. Користуючись нагодою, опозиційні партії вже звинуватили уряд в неспроможності захистити національні інтереси в Брюсселі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-