Павленський голодує вже 11 днів, від лікарів відмовляється

Павленський голодує вже 11 днів, від лікарів відмовляється

Укрінформ
Російський художник Петро Павленський, затриманий у Франції за підпал будівлі банку в жовтні 2017 року, тримає сухе голодування вже 11 днів і відмовляється від медичної допомоги, попри те, що йому погрішало. 

Про це RFI розповіла соратник Павленського Оксана Шалигіна. 

За словами Шалигіної, стан Павленського тяжкий, але «він у свідомості і свідомо, поки зможе, відмовлятиметься від медичної допомоги».

Павленський погодиться припинити голодування «лише у разі відновлення порушеного принципу гласності. Якщо правосуддя у Франції стане відкритим. А не закритим як зараз». Художник вимагає «гласності для всіх».

Читайте також: Суд Парижа залишив під вартою художника Павленського

Павленський оголосив сухе голодування після судового засідання 9 лютого, на якому йому продовжили термін тримання під вартою ще на чотири місяці. Художник почав голодування через те, що засідання в суді у його справі проходять за зачиненими дверима. 

Як повідомляв Укрінформ, 16 жовтня 2017 року Павленський і його соратник Оксана Шалигіна були затримані в Парижі після акції «Загроза»: художник підпалив фасад будівлі Банку Франції на площі Бастилії. Їм пред'явили звинувачення у псуванні майна способом, що загрожує життю людей. Павленського і Шалигіну помістили під варту й відправили до в'язниці Флері-Мерожис на південь від Парижу. 6 січня Шалигіній арешт змінили на підписку про невиїзд із зобов'язанням регулярно з'являтися в поліцію до суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-