Велика коаліція: у Німеччині почалося голосування

Велика коаліція: у Німеччині почалося голосування

Укрінформ
Усі члени Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН) у вівторок, 20 лютого, починають голосувати щодо "великої коаліції" між СДПН та християнськими демократами.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

"Загалом у голосуванні зможуть взяти участь понад 463 тисячі осіб. Голосування відбуватиметься поштою і триватиме до кінця доби 2 березня. На вихідних, 3-4 березня, в штабі СДПН в Берліні підрахують остаточні результати", - йдеться у повідомленні.

Як пише видання, результати голосування соціал-демократів важко передбачити. На з'їзді партії в січні лише 56 відсотків делегатів виявили підтримку переговорам про "велику коаліцію", а значна кількість членів молодіжного крила партії висловилася проти.

Тим часом рейтинги СДПН вперше опустилися нижче рівня підтримки правопопулістської "Альтернативи для Німеччини" (АдН). Згідно з результатами останнього опитування INSA, опублікованого у понеділок, 19 лютого, у той час, як рейтинг АдН становить 16 відсотків підтримки, СДПН має лише 15,5 відсотка. При цьому рейтинг ХДС зріс на два відсоткові пункти - до 32 відсотків. Вільна демократична партія втратила 1,5 відсоткового пункта і має близько 9 відсотків підтримки. Позиції Лівих (11 відсотків) та Зелених (13 відсотків) залишилися без змін.

Читайте також: Меркель пропонує кандидатуру нового генсека ХДС

Нагадаємо, спроби сформувати уряд в Німеччині тривають уже чотири місяці. На виборах у вересні 2017 року СДПН здобула найгірший з 1949 року результат - 20,5 відсотка голосів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-