США та Ізраїль успішно випробували нову протиракетну систему

США та Ізраїль успішно випробували нову протиракетну систему

Укрінформ
Агентство протиракетної оборони США та Ізраїльська ракетна оборонна організація успішно завершили льотний тест системи озброєння Arrow 3, яка призначена для захисту від балістичних ракет за межами атмосфери.

Про це повідомляє Міністерство оборони США.

"Стрільби проводилися на випробувальному полігоні в Ізраїлі під керівництво Israel Aerospace Industries - відомою фірмою ізраїльського ВПК. Агентство протиракетної оборони США прийняло участь у якості системного розробника", - йдеться в повідомленні.

Система Arrow 3 є важливою частиною багаторівневого захисту Ізраїлю, в яку входять "Залізний купол", "Праща Давида", "Arrow 2" і "Arrow 3".

Читайте також: Іран показав нову балістичну ракету

Раніше збройні сили США провели невдале випробування протиракетної системи класу повітря-повітря в Тихому океані, під час яких не вдалося збити навчальну ракету, запущену з полігону на Гаваях.

Нагадаємо: нова ядерна стратегія США закликає до нарощування ядерної зброї, в тому числі – ядерних озброєнь малої потужності. У документі пропонується модернізувати ядерну тріаду, що включає стратегічну авіацію, міжконтинентальні балістичні ракети і атомні підводні ракетоносці.

Читайте також: Пхеньян на параді показав нові балістичні ракети

Також оголошено про плани щодо модернізації деяких малопотужних ракет на підводних човнах і повернення "крилатої ракети з ядерною боєголовкою".

Фото на першій сторінці: https://i-hls.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-