Сутички з представниками суфійської общини у Тегерані: загинули 3 поліцейських

Сутички з представниками суфійської общини у Тегерані: загинули 3 поліцейських

Укрінформ
Троє поліцейських загинули у столиці Ірану Тегерані 19 лютого в результаті сутичок з суфіями, представниками мусульманської релігійної громади.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"Поліцейські загинули через жорстоку атаку, здійснену за допомогою автобуса, а вбивці були затримані. В результаті інциденту є також кілька поранених поліцейських. У соцмережах з’явилося відео, справжність якого важко перевірити, на якому видно, як автобус врізається у групу поліцейських на півночі Тегерана", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У горах Ірану розбився пасажирський літак

Влада заявила, що поліція застосувала постріли і сльозогінний газ, щоб розігнати демонстрантів-суфіїв, які, як повідомляється, протестували біля поліцейської дільниці проти арешту членів общини.

«Правоохоронні органи заарештували кілька дервішів (монах у суфізмі – ред.) і припинили протест, застосувавши сльозогінний газ», – повідомив агентству IRNA офіційний представник губернатора Тегерана Мохсен Хамедані.

Читайте також: Іран показав нову балістичну ракету

Видання нагадує, що сповідування суфізму офіційно не заборонене в Ірані, але правозахисники звинувачують іранський уряд в переслідуванні і дискримінації його послідовників. За даними Центру з прав людини в Ірані, за останні два місяці було заарештовано кілька дервішів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-