Король Іспанії відвідає Каталонію вперше після референдуму про незалежність

Король Іспанії відвідає Каталонію вперше після референдуму про незалежність

Укрінформ
Король Іспанії Філіп VI наступної неділі, 25 лютого, вперше відвідає Каталонію після референдуму про незалежність автономії, що відбувся у жовтні 2017 року.

Про це повідомляє EUobserver.

"Король Іспанії Філіп VI відвідає Барселону наступної неділі, 25 лютого. Він головуватиме на вечері перед відкриттям Mobile World Congress, одного з головних бізнес заходів Барселони", - інформує інтернет-видання.

Як повідомлялося, 1 жовтня 2017 року в Каталонії відбувся референдум, понад 90 відсотків учасників якого підтримали незалежність регіону від Іспанії. При цьому явка виборців становила лише близько 43 відсотків.

Читайте також: Мадрид не проти символічного президентства Пучдемона - ЗМІ

Уряд Іспанії оголосив плебісцит незаконним. Мадрид розпустив парламент і уряд Каталонії після того, як парламент регіону ухвалив декларацію про незалежність від Іспанії. Центральний уряд запровадив пряме управління регіоном і призначив парламентські вибори, на яких перемогди прибічники незалежності. Три партії, що виступають за самостійність Каталонії, сумарно здобули більше половини зі 135 депутатських крісел у новому парламенті. Однак найбільше голосів отримала партія "Громадяни", яка виступає за єдність регіону з Іспанією.

Втрати від кризи, що виникла внаслідок наміру Каталонії здобути незалежність, уряд Іспанії оцінив приблизно в один мільярд євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-