Ізраїль не допустить появи іранських баз в Сирії - Нетаньягу

Ізраїль не допустить появи іранських баз в Сирії - Нетаньягу

Укрінформ
Ізраїль усіма силами постарається не допустити створення Іраном військових баз на території Сирії. 

Це заявив прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу на Мюнхенській конференції з питань безпеки, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Іран намагається колонізувати Сирію, перемістити туди військові бази, на 1500 км від своєї території. ...Ізраїль продовжуватиме протидіяти створенню нової іранської бази (у Сирії). Не дозволимо", - сказав Нетаньягу.

Він пообіцяв, що його країна "без коливань" захищатиме себе. За його словами, Іран змінює територіальні правила і проникає в Сирію, прагнучи об'єднати Тегеран і Тартус і створити одну державу.

Зараз, заявив Нетаньягу, цей процес призупинено лише тому, що президент Сирії Башар Асад розуміє: якщо він не зупинить це проникнення, то це буде виклик Ізраїлю.

Читайте також: Нетаньягу назвав умову можливого миру на Близькому Сході

Ізраїльський прем'єр нагадав, що коли Ізраїль "пішов" з Лівану - туди прийшла Хезболла. "Ми пішли з Гази - туди прийшов Хамас. Ми більше не хочемо допускати таких помилок", - підкреслив політик.

Нетаньягу заявив, що у разі, якщо Іран не змінить свою агресивну політику, Ізраїль готовий на радикальні кроки, щоб його зупинити.

При цьому він зазначив, що не має нічого проти іранського народу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-