У Мюнхені закрилася конференція з безпеки

У Мюнхені закрилася конференція з безпеки

Укрінформ
Мюнхенська конференція з безпеки завершилася, але порушені на ній проблеми вирішити не вдалося.

Про це в завершальному слові сказав її голова Вольфганг Ішингер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Коли я відкривав конференцію в п'ятницю, я думав, що ми зможемо прибрати знак питання з назви доповіді. На жаль, нам не вдалося відійти від краю прірви», - заявив Ішингер, маючи на увазі доповідь «Світ знаходиться на межі прірви?».

Німецький дипломат акцентував увагу на тому, що всі у світі прагнуть до того, щоб закінчилися перегони озброєнь, дотримувалися договори. Проте, за його словами, на конференції недостатньо чітко прозвучали тези про те, які конкретні кроки політики і відповідальні особи повинні зробити, щоб здійснити ці плани і «відвернути темне майбутнє», так що належить добре попрацювати.

Читайте також: Депутата Бундестагу взяли під охорону під час Мюнхенської конференції

Ішингер запропонував вже в найближчий понеділок продовжити роботу і запросив усіх присутніх через рік зустрітися і перевірити, чи вдалося досягти успіху.

У 54-ій конференції взяли участь близько 500 осіб, які приймають рішення: політиків, серед яких глави держави і урядів, керівників міжнародних організацій і розвідслужб ряду країн, експертів, бізнесменів. На заході виступив Президент України Петро Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-