Глава МЗС Болгарії: ЄС готовий прийняти країни Західних Балкан, але за однієї умови

Глава МЗС Болгарії: ЄС готовий прийняти країни Західних Балкан, але за однієї умови

Укрінформ
Міністр закордонних справ Болгарії, віце-прем'єр Катерина Захарієва вважає, що Євросоюз готовий розглянути питання про вступ у союз держав Західних Балкан, але лише за умови виконання ними основних критеріїв для членства.

Таку думку голова зовнішньополітичного відомства висловила на міжпарламентській конференції з питань зовнішньої політики і політики безпеки та оборони ЄС, що пройшла в Софії, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми дійшли єдиної думки, що Євросоюз повинен бути готовим до прийняття нових членів – держав Західних Балкан. Але це станеться лише тоді, коли ці країни відповідатимуть всім критеріям членства в союзі», - зазначила Захарієва.

Читайте також: Мей закликає Євросоюз укласти нову угоду про співпрацю у сфері безпеки

За її словами, стратегія щодо держав цього регіону є всеосяжною і довгостроковою. Глава зовнішньополітичного відомства Болгарії особливо наголосила, що багато залежить ще й від того, як країни ЄС допомагатимуть країнам Західних Балкан у реалізації економічних і політичних реформ.

«Європейська перспектива держав Західних Балкан – пріоритет не лише болгарського головування в ЄС, а й Європейської комісії», - підсумувала Захарієва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-