Джерела підтвердили близько 300 жертв серед росіян під час бою в Сирії – Reuters

Джерела підтвердили близько 300 жертв серед росіян під час бою в Сирії – Reuters

Укрінформ
Попри заперечення Кремля про відсутність військ РФ на території Сирії, одразу кілька джерел підтвердили Reuters, що в останньому бою під Дейр-ез-Зором загинули або отримали поранення близько 300 росіян.

Про це йдеться в розгорнутій публікації агентства у четвер.

"Близько 300 людей, які працювали на пов'язану з Кремлем російську приватну військову компанію, загинули або отримали поранення в Сирії минулого тижня", - йдеться в повідомленні із посиланням одразу на три джерела, ознайомлені зі станом справ.

Читайте також: У Сирії вибухнув склад зброї, загинули 15 російських найманців

При цьому зазначається, що один російський військовий лікар підтвердив загибель сотні людей, в той час як інше джерело із посиланням на свідчення кількох бойовиків, зазначило, що кількість загиблих перевищує 80 людей.

Як уточнюється в публікації, повідомлення про жертви співпали в часі з боями в районі сирійського міста Дейр-ез-Зор, де американські сили розгромили урядові війська Асада, які атакували сили опозиції, підтримувані США. Водночас, агентство звертає увагу, що, за офіційною інформацією Кремля, під час бою могли загинути п'ятеро росіян, причому в Москві заперечують їх причетність до збройних сил Росії.

Читайте також: Війни у чотирьох країнах демонструють всю агресивну сутність Кремля - Порошенко

Кількість жертв серед росіян у Сирії, підтверджена джерелами, є найбільшими втратами РФ в одному бою за період, починаючи з військових дій РФ проти України в 2014 році, йдеться в публікації. В Кремлі завжди заперечували відправку солдат і найманців на схід України, а також їх загибель у великій кількості, як і у випадку з Дейр-ез-Зором, зазначає видання.

Крім того, від п'яти джерел стало відомо, що поранених у Сирії росіян розмістили в чотирьох військових шпиталях РФ. Військовий лікар, який безпосередньо займався лікуванням цих поранених у московському шпиталі, заявив, що від минулої суботи до його лікарні було доставлено більше 50 таких пацієнтів, з яких приблизно 30% мали серйозні поранення. Їх доставляли в Москву спеціально обладнаними літаками.

Читайте також: З'явилися кадри розгрому російських найманців у Сирії

За словами іншого лікаря, який був залучений до перельотів й транспортування, близько 100 людей були вбиті, приблизно 200 отримали поранення. Він також зазначив, що це були контрактники приватної військової кампанії РФ.

Водночас, наводяться слова одного з лідерів воєнізованої козацької організації в РФ Євгена Шабаєва, який має зв'язок з російськими військовими підрядниками. За його словами, після відвідання поранених у Москві, очевидці сказали йому, що до бою під Дейр-ез-Зор були залучені два підрозділи російських найманців у загальній кількості 550 людей. З них лишилися близько 200 осіб, які не постраждали в бою у Сирії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-